Salade van Cioggia bietjes met bieslook en citroen
Ingrediƫnten
– Ongeveer 450 g chioggia-bietjes
– Geraspte schil en sap van 0,5 citroen ongeveer 50 ml
– 10 el olijfolie extra vergine (of naar keuze een mengsel van olijf- en zonnebloemolie)
Ter garnering
– Zeezout en gemalen zwarte peper
– Verse bieslook, fijngesneden
Bereiding
1 Snijd de wortels van de bietjes tot ongeveer 2,5 cm van de
knol weg. Was de bietjes maar schil ze niet.
2 Kook ze eventjes in kokend water niet te zacht, net beetgaar: dan blijven de kleuren nog zichtbaar!
3 Giet ze af en laat afkoelen tot u ze kunt aanpakken. Schil ze
(de schil moet nu makkelijk loslaten). Laat ze volledig afkoelen.
4 Schil de nu koude bietjes en snijd ze dwars in dunne schijfjes; doe die in een
kom.Voeg de citroenschil en -sap toe en breng op smaak. Meng
er voorzichtig olie en bieslook naar smaak door en serveer.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: