Salade van rauwe witte kool
Ingrediƫnten
– 250 g witte kool, zeer fijn geschaafd,
– 1 theelepel karwijzaad of gekneusd mosterdzaad
– 1-2 theelepel geraspte sinaasappelschil
– 1-2 theelepel zout
– 1/2 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel olie
– 1 theelepel honing
– 1/2 sinaasappel, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 sinaasappel, in dunne schijfjes gesneden
– 1 toefje peterselie of selderijblad.
Bereidingswijze
Vermeng in een kom de kool met de karwij, de sinaasappelrasp en het zout.
Kneus de kool met een houten stamper.
Maak van azijn, olie en honing een sausje en meng dit door de kool.
Laat de kool zo een poosje staan, hij wordt dan wat malser.
Schep daarna de sinaasappelstukjes door de koolsla en proef of er nog wat zout bij moet.
Doe de sla in een glazen schaal en leg er de halve sinaasappelschijfjes op, in de vorm van een bloem, met in het midden een toefje peterselie.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: