Schorseneren met kaas (2p)

Ingrediënten
– 350 gram schorseneren
– 2 tomaten
– 75 gram belegen kaas of geitenkaas
– 1 eetlepel sesamzaad
– 1 theelepel basilicum
– zout
– peterselie
– klontje boter

Bereidingswijze
Borstel de schorseneren en was ze goed schoon. Kook ze in z’n geheel of doormidden gesneden in ongeveer 15 minuten gaar in ruim water met zout. Laat afkoelen en pel de schil er af. Snijd de tomaten in vieren en de kaas in blokjes. Snijd de schorseneren in kleinere stukken, voeg de stukken tomaat en een klontje boter toe en laat 5 minuten stoven. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin. Schep de groente in een schaal en meng de kaasbrokjes erdoor. Strooi sesamzaad en peterselie erover. Heerlijk bij gierst of bulgur.

 

 

Bron: Odin

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: