Schorseneren uit de oven

Ingrediënten
– 800 g schorseneren
– 2 dl melk
– 100 gram parmezaanse kaas
– 100 ml slagroom
– wat nootmuskaat

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de schorseneren onder water (met handschoenen aan), zodat het kleverige goedje dat vrijkomt, niet aan je handen gaat zitten. Snijd de schorseneren in stukken. Doe er de melk en zoveel water bij dat ze helemaal onderstaan en kook ze met wat zout in circa 10 minuten net gaar.
Rasp intussen de kaas.
Vet een lage, wijde ovenschaal in met boter. Giet de schorseneren af en leg ze in de schaal. Schenk er de slagroom over. Bestrooi ze met de nootmuskaat en maal er wat peper over.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet ze 5 à 10 minuten onder de grill; totdat de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.
Lekker met karbonades en aardappeltjes.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: