Schorseneren

Ingrediƫnten
– schorseneer
– azijn (of citroensap)
– zeezout
– melk

Bereidingswijze
Borstel de aarde van de schorseneren en schil ze met een dunschiller (draag eventueel keukenhandschoenen of schil ze onder water om vlekken van het melksap te voorkomen). Stop de geschilde schorseneer direct in water met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen. Was de schorseneren en kook ze 15 minuten met wat zeezout. Een scheut melk bij het kookwater voorkomt dat de schorseneren tijdens het koken donkerder worden.

U kunt de schorseneren na het schoonborstelen ook in stukken snijden en eerst ongeschild koken, koud spoelen en daarna de schil eraf stropen. Snijd de schorseneren in kleinere stukken en warm ze op met een klontje boter, een snufje zout en nootmuskaat.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: