Snijbiet-Linzensoep
Snijbiet-linzensoep
300 gram groene linzen
300 gram snijbiet
2 uien
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
sap van halve citroen
komijn gemalen
peper en zout
creme fraiche
Werk je met gedroogde linzen let er op dat je ze een dag van tevoren laat wellen. kook ze vervolgens volgens instructies.
Snijd de uien, knoflook en de stengels van de biet. Fruit gezamenlijk aan en een grote pan met olie. Snijd het blad van de biet fijn en hou deze apart. Voeg 1 liter water toe aan de pan, laat 15 min zachtjes koken. Voeg dan de linzen en het gesneden blad toe. Roer goed door en doe de helft van de soep in de blender. Roer alles door elkaar en verdun met water naar behoefte en voeg kruiden naar eigen inzicht. Lekker met crème fraiche en evt wat zachte geitenkaas.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: