Snijbiet-quiche
Ingrediënten
voor het deeg:
– 300 gram bloem
– zout
– 0,5 theelepel suiker
– 200 gram koude magarine (in blokjes gesneden)
Voor de vulling:
– 750 gram Snijbiet
– 200 gr. crème fraiche
– 1 dl slagroom
– zout
– 3 eieren
– 100 gram geraspte belegen kaas
– 1 theelepel komijn
– versgemalen peper
Bereidingswijze
Kneed in een kom gezeefde bloem, zout, suiker en margarine tot een bal (voeg eventueel een klein beetje ijskoud water toe). Wikkel het deeg in folie en laat het ca. 30 minuten staan in de koelkast.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Beboter een taartvorm (30 cm doorsnede) en bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Snijd alle bladeren in
reepjes en alle stelen in stukjes. 1 minuut blancheren. Laat de groente goed uitlekken en afkoelen. Verdeel de snijbiet over de quichebodem. Klop crème fraiche, slagroom en eieren los met wat peper en zout. Schenk het mengsel over de bieten en bestrooi het geheel met kaas en komijn. Zet de vorm in de op 225 graden voorverwarmde oven en bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: