Spruiten gewokt japans

Gewokte spruiten, Japans gekruid met aardappeltjes of rijst

Ingrediƫnten:
spruiten
uien
rode paprika
knoflook
evt. broccoli
pittig gekruide reepjes Alpro Soya
voorgekookte krieltjes of rijst
ketjap (naar smaak zoet of zout)
Japanse kruiden (Verstegen)
Bereidingswijze

Maak de spruiten schoon en kook ze in laag water met de deksel erop in plm. 10 minuten half gaar: ze moeten mooi helder groen blijven! Maak je het recept met rijst, zet dan nu ook de rijst op. Bij dit recept is zilvervliesrijst aan te raden, omdat de rijst straks meegewokt wordt.
Snijd ondertussen de knoflook, uien, paprika en broccoli klein. Doe ruim olijfolie in de wok, laat op temperatuur komen en fruit eerst de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de andere ingrediƫnten toe, samen met de (afgegoten) spruiten en de krieltjes of de gare rijst.
Schep steeds om op een hoog vuur.
Na tienminuten: vuur laag, scheut ketjap en Japanse kruiden erbij, omscheppen, deksel erop en 10 minuten laten garen.
Check met een spruitje of het gerecht klaar is.
Naar smaak zwarte peper toevoegen.
Opdienen met ijsbergsla.
Dit gerecht kan ook uit elkaar gehaald worden in spruiten en rijst/aardappels apart.
Pompoen-zuurkool-aardappelgerecht met seitan.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: