Stoofperen in rode wijn

Ingrediënten
– 9 of 10 stoofpeertjes
– stukje sinaasappelschil
– 2 kruidnagels
– 4dl rode wijn
– 100g suiker
– 0,5 theelepel kaneel
– 2 theelepels maïzena

Bereidingswijze
Schil de peren, doe de peren in een pan en giet er zoveel wijn bij dat de peren net onder staan. Steek de kruidnagels in het stukje sinaasappelschil. Voeg het stukje sinaasappelschil met de kruidnagels, suiker en kaneel bij de peren. Breng het aan de kook, leg dan een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat de peren 2 uur zachtjes stoven. Verwijder dan de schil met de kruidnagels. Roer in een kopje de maïzena met een beetje water tot een papje en bind daarmee het stoofvocht. De peertjes kunnen lauw of koud gegeven worden.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: