Suikermais met basilicumboter

Ingrediƫnten:
– 2 tot 4 maiskolven, nog met blad bedekt
– 100g gezouten roomboter
– 10 blaadjes basilicum, fijngesneden
– 1 teen knoflook
– beetje zwarte peper
– sap van een 1/2 citroen

1 Om de smaken lekker door te kunnen laten trekken, maak je eerst de basilicumboter. Smelt de roomboter in een pannetje met de basilicum, de knoflook, wat peper en het citroensap. Doe dit op een laag vuurtje.

2 Gril de maiskolven op de barbecue of in de oven, elke kant 2 a 3 minuten, 12 minuten in totaal. De buitenste balderen mogen helemaal zwart.

3 Leg de gegrilde kolven op een bord, trek met ovenhandschoenen de bladeren eraf en smeer ze met een kwastje in met basilicumboter. Serveer meteen

(recept uit ‘van eigen erf’)

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: