Tuinbonenschotel

Ingrediƫnten
– tuinbonen
– 1 ui gesneden
– 600 gram aardappelen
– 100 gram bacon of gerookte tofu, gesneden
– eventueel verse koriander of dille
– olijfolie
– zwarte peper, vers gemalen
– zout

Bereidingswijze
Open de peulen door met twee duimen op de bolle kant te drukken. Rits ze langs de middennaad verder open met de duim. De bonen uit de peul wippen en in water 5 tot 10 minuten koken en daarna uit laten lekken.
Schil of schrap de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een beetje water en zout bijna gaar.
Fruit de ui in olie. Snijd de bacon of gerookte tofu in blokjes en laat het meebakken. De tuinbonen toevoegen en de aardappelblokjes erdoorheen mengen en nog even meebakken. Vers gemalen peper erover strooien. Schep er vlak voor het opdienen de verse koriander of dille door.

 

 

Bron: Odin.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: