Tuinboon basisrecept

Ingrediënten
– tuinbonen
– zout
– boter
– verse melk
– eventueel bonenkruid (per persoon een takje van 5 cm of 1/2 theelepel gedroogd)

 

Bereidingswijze
Doe de tuinbonen (en  bonenkruid) in een pan en voeg water of half melk – half water toe tot de bonen net drijven.
Strooi er zout op en breng de tuinbonen (zonder deksel) net aan de kook. Blijf bij het gebruik van melk erg goed opletten want het kookt snel over.
Houd de tuinbonen tegen de kook aan tot ze gaar zijn. Kleine tuinbonen kunnen soms in 5 minuten al gaar zijn, grote tuinbonen hebben daar 15 – 20 minuten voor nodig. Proef af en toe of de tuinbonen gaar zijn. Giet de gare tuinbonen af, verwijder de takjes bonenkruid en leg klontjes boter op de tuinbonen.

 

Door tuinbonen met melk te koken wordt het vel minder stug (bij hele jonge kleine tuinbonen is dit niet nodig). Gebruik verse melk want anders zal de melk schiften.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: