Vegetarische pompoenragout

Ingrediƫnten
– 500 gram pompoen in blokjes
– 1 laurierblad
– 150 gram seitan
– 60 gram boter
– 40 gr bloem
– 5 dl groentebouillon
– 4 kruidnagels
– 2Ć 3 theelepels foelie, salie, tijm, gemberpoeder
– sojasaus en peper naar smaak

Bereidingswijze
Pompoenblokjes in weinig water met alle kruiden en specerijen in 12 minuten gaarkoken. Seitan in blokjes bakken in 20 gram boter. Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar minuten laten garen. Beetje voor beetje het groentekookvocht en de bouillon erbij gieten en tot een glad mengsel roeren. Pompoen met de seitan toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met peper en sojasaus.
Lekker met groene tagliatelle of rijst en een pittige salade.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading