Venkelsoep met pernod (4p)

Ingrediënten
– 2 el arachide-olie of 30 g boter
– 1 sjalot, fijngesnipperd
– 3 grote venkelknollen, schoongemaakt, grof gehakt, maar laat de grove stengels heel en bewaar het groen
– 1,75 liter groentebouillon, gemaakt van 1,5 tl bouillonpoeder
– 2 tenen knoflook, alleen gepeld
– zout en witte peper
– 2 el slagroom
– 2 el pernod.

Verhit de olie of boter in een pan met zware bodem. Voeg de sjalot en venkel toe, inclusief de grove stelen en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes bakken tot alles zacht is.
Voeg de bouillon en de knoflook toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het 15 minuten sudderen.
Vis de grove stelen er uit en gooi ze weg Pureer de soep glad in een blender.
Zet de soep weer even op het vuur en roer de room en Pernod erdoor. Schep de soep in kommen en garneer met het fijne venkelgroen en een dot crème fraiche.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: