postelein salade

Salade met champignons, crème fraîche en verse kruiden

Voor bij de lunch (met lekker bruin brood) of bij het avondeten (met gebakken of gekookte aardappels).
Nodig voor 2 personen:
  • 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 1 teen knoflook
  • olie of boter om in te bakken
  • 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt)
  • 4 takjes peterselie
  • flinke bos bieslook
  • 2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
  • peper en zout
Bereiding – ongeveer 20 minuten:

Hak of knip de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.

Snij de champignons in dikke plakken, de knoflook in dunne plakjes en knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.

Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan.

Zet dan het vuur middelhoog en bak ze verder tot ze iets bruin worden. Voeg dan de knoflook en bieslook toe en bak deze 2 minuten mee. Niet langer want dan wordt de knoflook bitter en de bieslook smakeloos ;-).

Opdienen:
Leg de postelein op je bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading