postelein stampotje
posteleinstamppot
Nodig voor 2 personen:
- een 500 gram winterpostelein – gewassen en in stukjes gesneden (ook de steeltjes)
- 500 gram jonge aardappels met schil in stukjes
- 200 g kaas naar keuze in kleine blokjes
- 1 eetl. boter
Bereiding:
Zet de aardappels op met een beetje water en zout kook ze in 15-20 minuten gaar.
Maak ze dan fijn met een stamper en roer het samen met de boter en eventueel nog wat water smeuig.
Voeg de kaas toe. Zodra die gesmolten is roer je de winterpostelein erdoor en laat je het nog 3 minuutjes staan.
Dien het op met een lekkere salade. Oók uit de MM ;-).
Tip: Hou je van olijven? Doe dan een flinke hand in plakjes door de stamp: dat is super lekker.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: